På svenska

Välkommen till min hemsida!

Jag är en 53-årig namnforskare och humanistföretagare. Jag bor i Västra Baggböle i Helsingfors.

Mina teman i kommunalvalet 2021 är
  • En likvärdig och tillgänglig välfärdsstad
  • Närnatur och närkultur
  • Mångsidig och funktionell delaktighet

Jag jobbar som universitetslektor i finska språket vid Helsingfors universitet, och mina specialområden är namnforskning och stadsforskning. I mitt arbete gillar jag nästan allt: forskning, undervisning och handledning, samt samhällelig samverkan och till och med förvaltning.

Vid Helsingfors universitet är jag ledare för kandidatprogrammet i finskugriska och nordiska språk och litteraturer, medlem i Lärarakademin och vice ledare i min egen avdelning. Ytterligare har jag jobbat som vice ordförande i Forskarförbundet. För närvarande är jag vice ordförande i Den finska föreningen för stadsforskning.

Jag har nyligen blivit även företagare: tillsammans med mina två kollegor grundade vi under hösten 2018 ett företag som heter Tositarina (”Berättelsebyggarna”). Vi erbjuder service för företag och organisationer, och vi koncentrerar oss på att bygga hållbara historier och namn samt på utbildning.

Som en grön politiker i Helsingfors är jag ersättare i Helsingfors stads tvåspråkighetskommitté samt ordförande för De Gröna i Norra Helsingfors.

Nu kandiderar jag för första gången i kommunalvalet. Jag vill vara med att utveckla Helsingfors till en ännu mer hållbar och samhällelig stad.